jaringwaarbenny.reismee.nl

Op de motor

Hallo Nederland.

We zijn nu een week in Vietnam en de reden dat we zo snel alweer met een nieuw verhaal komen is dat we opmerkelijk nieuws hebben.

We zijn de afgelopen week bezig geweest om samen met onze Spaanse vriend een motorfiets te kopen en dat is gelukt. Na alle straten van Hanoi te hebben afgelopen hoeven we vanaf nu helemaal niet meer te lopen; we hebben namelijk allebei een Minsk motor!!!!

Inmiddels zelfs al 2 dagen aan het rijden en dat gaat best lekker + ze staan heel stoer
We gaan van Hanoi in het noorden, helemaal naar Ho Chi Minh stad (Saigon) in het zuiden rijden, de komende 20 dagen. Als de motors het vol houden tenminste, ze zijn nogal oud.
Geen zorgen, we hebben het motorrijden al behoorlijk onder de knie & het is een van de mooiste manieren om het land te zien.
Totale vrijheid is toch weer eens wat anders dan met 20 stinkende amerikanen in een bus te zitten en hetzelfde als iedereen te doen.

English:

For all the English people who can't make shit out of all the dutch blabla. Jaring & Benny are on holiday! Not just any holiday; 7 months of travelling the world. We started in Hong Kong the 28th of januari, saw China, and are now in Vietnam!
Right now, we bought ourselves two old Russian motorcycles, and are driving them all the way to the south of the country.
Check out the photo's in the photo album link and leave a comment beneath.

Nog meer huishoudelijke mededelingen:

- We hebben geen zin om op te schrijven wat we verder allemaal in Hanoi hebben beleefd want het duurt lang en ik ben moe.
- Benny heeft zn eerst voedselvergiftiging van deze reis gehad,(spreeuw?)
- Ho Chi Minh is dood en we hebben het met onze ogen zelf gezien
- Pepsi is niet lekker
-bananenjam is ook echt niet lekker maar wel gratis bij het ontbijt
- Alle Vietnamese vaders willen hun dochters aan ons aansmeren
- jaring is ook lui & moe

We bellen je nog wel en tot de volgende keertjes.

god bless you, you're the best croud ever <3

Marjolijn

Wat een verschrikkelijke LAST zullen jullie van jullie kont gaan krijgen na deze motor reis zeg... Misschien toch maar die sexy massage overwegen...?

Rob

He Mannen, mooie plaatjes weer, bedankt
Over de motoren ( brommers ) het valt allemaal best mee, dit is 1 cilinder 125 cc 2-tact, dat betekent dat ze rijden op mengsmering, zoals mijn kart Benny, je moet dus zorgen voor voldoende olie in de benzine en ook het carter controleren , of er olie genoeg in zit. pijlstokje zullen ze niet hebben, maar vraag effe bij de benzinepomp of er olie in het motorblok zit, zonder olie in blok loopt hij vast en haal je Qualaloempiastad niet.
En dan maar knetteren en stinken met die dingen, ik heb effe gezocht op internet en ze zijn underpowered, dus niet te snel, gebruik de power met mate zou ik zeggen, want je rijdt zonder documenten en verzekering,
Een schep meenemen zou handig zijn daar voor als je iets aanrijdt wat op de weg loopt.
En scheppen hebben die kuilengravers daar nog wel toch ?

Groetjes van Rob

|Bapu

Wow, echt te gaaf! echt een top manier om te reizen! Geniet ervan!

hahah echt vet! :D

Lysette

Mooie verhalen. (Ook die vorige want daar was ik te lui voor om om te reageren.)

Hoop nog veel gekke dingen te lezen!

heit

Lijkt mij een mooie manier van verplaatsen, die motors zien er nog vrij goed uit ! Veel rijplezier !!! En dan nu de waarschuwing! Kijk goed uit en rij vooral voorzichtig een ongeluk zit in een klein hoekje. Ga niet stunten en stoer doen maar hou het hoofd koel en verder een plezierige voortzetting van de reis gewenst !!!!!

Marion Groenestein Trapp

Hee jongens!
Gaaf deze verhalen en fotoos, ik hoorde van Rob over deze site en ben meteen gaan kijken, lachen hoor
Ik wens jullie heel veel plezier en zal de komende tijd zeker vaker gaan kijken

groetjes Marion

Hetty

Hoi Benny je bent stukkie groter geworden.
Tof dat je dit doet
Blijf jullie volgen en pas op jezelf!!!!
Groetjes Hetty vd roze fiat.
En mama zit nu naast mij HOIHOIHOI

Hans

Hee gast(en) hij gaat goed!
Zag vanavond nog foto uit 2004 haha leek wel op Benny.
Keep on goin' strong!

Marloes

Waar zijn jullie toch?!!

Martijn

hey,

Wij zijn 3 nederlanders die ook zitten te denken om een motor te kopen in vietnam. En omdat we wat info wilden zoeken op internet kwamen we op jullie site terecht. Aangezien er weinig over te vinden is, zouden jullie ons wat info kunnen geven over eventuele verzekering ja of nee/ kosten voor het kopen en ervaringen ervan??
Veel reisplezier nog en alvast bedankt
Groeten Martijn,annemiek en joey

e-mail: [email protected]

pasquale

hee jongens! ook ik ben op jullie site gestuit na wat zoekwerk op internet om met de motor door vietnam te gaan touren
mooie wending van jullie reis om ineens per motor te doen
ben ontzettend benieuwd naar jullie ervaring met de motor en ook wat jullie ervoor betaalde..
ga zelf in november!
hoor graag van jullie!!