jaringwaarbenny.reismee.nl

Dit is Canada! ..volgens mij :)

(FOTO'S: Twee nieuwe albums in het fotogedeelte, FILMPJES:nieuwe filmpjes in de rechterkolom)

Lezen!

Even zo waar als dat Nederland het land van Tulpen en klompen is, Nieuw Zeeland het land van schapen en kiwi's, is Canada het land van Mounties, ijshockey, beren en bevers. En op een paar mounties en beren na scheelt dit niet alles + een horizon met besneeuwde bergtoppen, en een straatbeeld dat we allemaal kennen uit de talloze Amerikaanse films (die veelal hier in Vancouver worden gefilmd!).

Maar dit alles maakt eerst nog even plaats voor waar ik jullie had achtergelaten; in de hoofdstad van Nieuw Zeeland.

In NZ was ik al liftend helemaal in Wellington beland, dit beviel me zo goed dat ik dit mooi ging voortzetten op het Zuidereiland. En ik zal het kort houden maar al liftend ben ik nog weer genoeg exentrieke mensen tegengekomen. Mannen met oldtimers, vrouwen van de legerbasis, oude slechthorende dames, voetbalspelers, een 55jarige pas gescheiden vrouw die hele verhalen had over wat voor soort jointjes ze graag rookte.. En tussendoor uiteraard allemaal steden bezocht; Picton, Kaikoura, Christchurch, Dunedin, Queenstown. Stuk voor stuk plaatsen waar ik wel iets heb beleefd; uitgaan, worstelwedstrijden, op het stijlste straatje in de wereld gestaan, Stormtroopers ontmoet op de lokale stripboekenbeurs, bergen beklommen, van de berg af met een kartbaan, genoeg in ieder geval.

En na bijna 2 weken liften leek het me toch ook wel leuk om zelf ook nog even door die Nieuw Zeelandse landschappen te rijden. Ik heb voor 2 dagen een zeer robuust autootje gehuurd; een Toyota Platz. Helemaal naar Milford Sound gereden. &Milford sound is een plek midden in het Fjord landschap van NZ, en dit was adembenemend. Overal waar je keek grote valei'en en besneeuwde rotstoppen. Een hele andere zondagse rit dan door die immer platte Friese weilanden : ) En uiteraard heb ik zelf ook eenlifter een lift gegeven!

Na 2 dagen rondcrossen, en een nacht in de auto slapen(...), netjes mn auto weer ingeleverd (met een lege accu want ik had de lichten laten branden)howw. Een bus, een vliegtuig, en ik was weer helemaal bovenin in Nieuw Zeeland; Auckland. Jammer genoeg was Benny hier niet meer, die was op zn eigen NZ gaan het rondkijken.. En mijn vliegticket zei nog steeds dat het tijd was om naar Canada te gaan.

1 van de raarste dingen tot nu toe is nog wel mijn vlucht naar Canada, ik vertrok s'avonds om 20.00 uit Nieuw Zeeland, en ik kwam op diezelfde dag om 16.00 uur smiddags aan in Canada.. terwijl ik toch zou zweren dat ik een goede nacht heb gepakt in het vliegtuig. ..tijdreizen waarom ook niet :)

Vancouver!

De stad aan de westkust van Canada, vlak boven de Amerikaanse grens. Ik ben hier nu een goede drie weken op mezelf, en waarschijnlijk blijf ik hier de komende tijd ook, dit is tevens ook de stad van waaruit we terugvliegen naar Nederland. Ik heb inmiddels een kamertje voor mezelf geregeld voor goedkoop en vlak tegen de winkelstraat waar ik erg blij mee ben. En ik ben fanatiek werk aan het zoeken.

Ik ben inmiddels dan ook ober in een Maleisisch restaurant (waar de thaise koks in de keuken keihard Hollandse hits draaien...( ikweetechtnietwaarom..hunblijkbaarookniet)). En misschien dat ik een baantje heb als computerreperateur, maar dat wachten we nog even af en eigenlijk wacht ik vooral op mijn werkvisum zodat ik ijscoman kan worden? Volgt iedereen het nog? Laat ik in ieder geval zeggen dat het knap lastig werk zoeken is (zonder visum), maar het is een mooie uitdaging en het houdt me aardig bezig.

Hier in Canada wachtte trouwens ook een nieuw avontuur op me: Couchsurfen. Mensen die graag reizigers willen helpen door ze op hun bank in hun huis te laten slapen. Ik heb 3 nachten bij Christoffer in huis geslapen totdat ik mn eigen kamertje had gevonden. Erg leuk om een keer te doen & ik heb er zelfs nog wat Duitse vrienden aan over gehouden haha dus ik heb me prima vermaakt.

En ik ben naar een concert van de Cold War Kids geweest, wat helemaal goed was. Deze band heb ik de afgelopen maanden helemaal grijs gedraaid, dus erg aardig van ze, dat ze nu even om de hoek kwamen optreden!

Wat Vancouver verder is:

Go Canucks Go!

Wanneer de lokale ijshockeyclub een wedstrijd speelt , staat deze stad op zn kop. Oude vrouwtjes, skinheads, families met kinderen, iedereen trekt de gezamelijke kleuren van de Canucks aan. De Burger King verandert haar reclame ‘Have a whopper of a day' in ‘Go Canucks Go!' en alle bussen in de stad vermelden, tussen hun bestemming door, deze zelfde boodschap. De gehele stad ziet groen en blauw van Canucks support en ieder doelpunt wordt gevierd met uitbundig getoeter door alle straten van de stad heen. Een dwazemansplek om doorheen te wandelen, waar ik waarschijnlijk de enige ben die op dat moment nog niet eens weet tegen wie ze die avond spelen. Maar de sfeer is een feest.

'Zolang ze die maar niet in jou steken' (aldus miranda mars:)
Zwervers; Vancouver kennen ze wel, ze willen je geld, proberen weer ouderwets fietsen aan je te slijten, en het oprapen van halve sigaretten van straat is dagelijkse kost. Toch zullen ze aan het einde van de dag geen vlieg kwaad doen, iedereen accepteerd hier volgens mij wel een beetje wat ze van hun leven hebben gemaakt, ookal is het niet veel. Maar ik moet toegeven dat sommige uithoeken van deze stad erg schrijnend kunnen zijn. Een verse plas kots op de koude straattegels, en een paar meter verderop zit een man fanatiek met een spuit in zn arm te porren. Dit allemaal om 11 uur s'ochtends.. ik loop maar rustig verder..

Al met al geen slechte stad, ik geniet van de mensen, de zomer die voor de deur staat en ik ben zelf net zo benieuwd als jullie of ik het voor elkaar krijg om hier voor een tijdje een beetje een leventje op te bouwen.

Benny zie ik morgen weer op het vliegveld. Er is niet genoeg geld om nog helemaal door Amerika te gaan racen. Het is nu tijd om een beetje rustiger aan te leven, en een klein beetje geld verdienen zou niet slecht zijn. En er staat sowiezo nog een uitstapje gepland naar California en naar New york. De rest van mijn tijd een beetje cool doen in deze stad. Ik vermaak me wel.

&Ik kom terug, minimaal over 5 weken, maximaal over 8 maar in ieder geval niet over 12 (wat oorspronkelijk het plan was). Benny is een beetje een vraagteken maar wees er gerust op dat dat allemaal duidelijk wordt wanneer we over een tijdje weer een nieuw verhaal plaatsen, dus hou die weblog in de gaten.

Even zo waar als dat hoi!
x jaring

adres & mobiel:
500 Dunsmuir Street
V6B 1Y2 BC Vancouver
Canada

tel: +1 778 990 2312

p.s. bovenstaande foto; een mega hamburger voor een hongerige jongen op het vliegveld in Christchurch! : )
p.p.s. Wat een nare situatie op koninginnedag in NL!

Marloes

Ja naar he met koninginnedag! Dat je helemaal daar heb gehoord dat ik m'n enkel heb gekneusd en dus niet los kon gaan op London Calling en Miss Kittin & The Hacker.

MAAR hele mooie bergen allemaal! En stripbeurzen! Ik zou je heel graag geld doneren zodat je nog door Amerika kan touren maar mijn krediet staat dat niet toe. Ik hoop dat je snel ijscoman wordt. Ik zie je al helemaal gaan in een fluoricerend ijscowagentje met a-melodieuze muziek.

Groetjes aan Vancouver! Groetjes vanuit een kamertje waarin ik me al een tijdje heb opgesloten om een afstudeercommunicatieadviesrapport te schrijven (hoe heb je het ooit gedaan?!!)

X

Hans

Hi mate :-)

Fijn land dat Canada. Vancouver is een gezellig dorp. Vancouver Island is ook prachtig en kijk ook eens in Hope (vlakbij) waar ze Rambo hebben opgenomen :-)

Have fun!

Hans

Oma Hoitingh

Hoi Jaring!
Goed verhaal weer van je belevenissen in N.Z en nu Canada. Mooi dat je een eigen stek hebt.
Benny zal er onderdehand wel zijn ook. Hebben jullie vast weer veel uit te wisselen.
Veel plezier daar verder en succes met werk vinden!
Groetjes Oma Hoi

Carlijn

Klinkt goed Jaring, ik hoop voor je dat je snel je werkvisum bemachtigt (hallo, ijscoman in Vancouver! wie maakt dat nou mee?!). Veel plezier bij het wederzien van Benny liefsliefsliefs

Carlijn

+ imposante filmpjes!!!

Miranda

Zelfs de markering op de weg is weg! Leuk weer wat van je te horen en vooral om de foto's te zien! Goede filmpjes &mooie uitzichten! Niet teveel met handen los (of met mp3 in) achter het stuur) Ik hoop dat de hereniging met Benny leuk&goed is en dat jullie een super tijd hebben en natuurlijk dat je ijscoman gaat worden! Geniet nog daar en tot in Holanda... ik kijk uit naar koffie drinken en heel veel verhalen uit wisselen : ). Besitos!

jaring & benny

Ik heb benny gisteren met 2 biertjes op het vliegveld verwelkomt in canada! Korte tour door de stad gegeven & savonds wijn gedronken en bij onbekende mensen in huis gezeten en hun biefstuk opgegeten. Prima weerzien dus. xx

Mieke

Hi guys!

Jaring, wat heb je weer veel beleefd en mooie dingen gezien!
Fijn dat jullie elkaar weer gevonden hebben.
Ik hoop dat jullie de reis samen af kunnen sluiten.
Succes met het zoeken naar werk!

Liefs xxx

Lysette

Wat een wereldreis! Om jaloers op te worden. Geniet! (Vooral van Canada!)

X Lys

Lydia

Hi Jaring....moet eerlijk toegeven dat ik geen trouwe lezer ben, maar dé verhalen die ik lees zijn elke x fantastisch...en nu zit je dan zomaar ff in canada !! alsof je niet al veel had gezien ;) doe je toch goed hoor :) me jelous...nou geniet er deze laatste weken nog maar goed van, hier in Nederland is er niet zoveel te beleven. Liefs, Lydia

Marieke

Jaring, mooi verslag weer joh ! Gaaf, dat Benny en jij elkaar weer treffen daar in Canada en hopelijk lukt het om een job te vinden zodat jullie de reis goed af kunnen maken.
Succes, heel veel plezier samen en groetjes, ook aan Benny hoor !

Marieke

Age

Hey Jaring,

Mooi dat alles daar nog steeds goed gaat. Lijkt me erg leuk om een paar weken in Canada te wonen. Hopelijk beleven julllie de komende weken nog wat dolle avonturen nu jullie weer herenigd zijn :D

En als ik het schip met geld die kant op moet sturen, moet je het maar ff laten weten :P

Groeten, je hardwerkende broer

heit

Jaring die platte friese weilanden zijn nog steeds heel interessant en momenteel op z'n allermooist maar ja dat mis je als je zover wegtrekt !!!!!Het friese spreekwoord zegt "jo moatte fier rinne om it better te krijen" Mar hawar it sil der ik wol moai weze!Maar onderschat Fryslan niet.Mooi dat Benny ook weer gearriveerd is endat jullie gezamelijk dereis verder ondernemen.Goede reis en behouden vaart groeten van heit

Bart

Zozo, klinkt allemaal lekker!

ik kan niet meer zeggen dan: 'Chillze' denk ik.

Gegroet :)

Baits

Mooi ferhaal.. typerende foto's..
Machtich om in besteantsje op te bouwen yn in lân wêrs't krekt foar it earst yn dyn libben bist.
Ien kear thus is it frjemd hoe gewoan alles wer is..

Wat gebeurt er ast tefolle fan die molke drinkst?

heuj