Brief voor benny
B-B-Benny!
Hoe is het in het noorden van Nieuw Zeeland? Sinds vandaag ben ik al halverwege Nieuw Zeeland, net aangekomen in de hoofdstad: Wellington!
Ik denk dat dit zo ongeveer is wat jij als idee had voor de weblog; elkaar brieven sturen; brief voor jou & tegelijkertijd wat algemene info. Houdt ik tegelijkertijd jou en half Nederland op de hoogte van waar ik/we nou weer mee bezig zijn! In dit geval is dat dus even los van elkaar aan het reizen.
Dat we eerst nog een week samen in Auckland zijn gebleven heeft me wel goed gedaan, na zoveel heen en weer ge-race/reis in Azie was ik wel toe aan beetje ontspannen. Voor het eerst zelfs een beetje ziek de laatste dagen in Azie, maar lekker ontspannen in het hostel in Auckland heeft me veel goed gedaan. Ik heb nog een aantal keer dat ding gedaan om een beetje te werken en dat je dan gratis mocht eten en slapen. Oh en ik heb immers (he friesisme) Gjalt hier nog opgezocht, oud collega van toen ik nog als mannetje bij de Poiesz in Scharnegoutum werkte (hmm vroeger:) Erg leuk allemaal.
Jij bent in Warkworth, hoe en waar is dat?
Eh! Je wilde even op je eigen zijn; zij het, zodat je dingen weer even op je eigen manier kan doen, zij het omdat Amber is langsgekomen om je te zien, zij het dat je een baantje zoekt.
Wat voor baantje ga je de komende tijd doen? Amber is dus, nadat we Amber & Sandra in Azië hadden gezien, nog helemaal naar Nieuw-Zeeland gevlogen. Hoe is het nu samen met Amber?
Met mij is alles in ieder geval helemaal koosjer. De dag dat je wegging had ik dus nog die tour door de stad gedaan in Auckland, en s’avonds uitgegaan (St. Patricksday!). Wat allemaal erg leuk was en zelfs nog resulteerdee in een meisje zoenen.. eeh jammer alleen dat ze 2 uur later dat ook nog eens rustig overdeed met een Israëlier.. haha nouja, maakt ook niet uit.
Ik ben de dag, nadat ik nog een biertje met je had gedronken in die Ierse pub, in de trein gesprongen en vol goede moed langs de kant van de weg gaan staan. Ik had al gehoord dat Nieuw Zeeland erg lifter-vriendelijk was, maar het ging echt voor de wind. Wel even een drempel, om zomaar een bordje met een plaatsnaam te schrijven en daarmee langs de weg te gaan staan, hopend dat het werkt, maar na 2x was dat ook wel over. Ik heb wel vaker gelift (met Bart in Zuid Afrika & Lesotho! Met Miranda in Spanje, enn van station Grou naar Tersoal:) maar toch wel weer even anders om het helemaal in mn eentje te doen.
Toch is het wat mij betreft op dit moment wel de beste en leukste manier van reizen, je kan zo aan de foto’s ook wel zien dat ik met veel verschillende mensen in de auto heb gezeten, ieder leuk op zijn eigen manier. Het interessantste is dat iedereen weer een heel eigen verhaal te vertellen heeft. Zo verteld de één de hele geschiedenis van NZ, de ander over het landschap, de schapen en over hoe ecologisch NZ is, weer iemand anders verteld over verschillende soorten brandblussers en hoe je een auto start zonder sleutel, haha, ik geniet er wel van.
& Na 1 dag, 5 liften, en veel levensverhalen was ik al helemaal in Taupo beland. Iets waar ik me aan het begin van de dag al gelukkig mee had gerekend als ik halverwege was gekomen. Enn Taupo staat bekend om skydiven! 1x raden wie er gisteren uit een veels te klein vliegtuigje, van een hoogte van 12.000 ft is gesprongen!?
40 seconden vrije val.. !
Een lappendeken van schaapgevulde weilanden, graslanden en een gigantisch meer wat tegelijkertijd een krater van een vulkaan is, onvergetelijk + ik mocht zelf ook nog even de parachute besturen. Naast motorrijden in Vietnam zeker 1 van de beste dingen!
Ohja, nu ik het onderwerp toch aansnijdt: ik mis mijn motor!!
Vandaag vertrokken uit Taupo.
De dag begonnen met een koffie en een half uurtje vol bepakt langs het meer lopen. Ik had net op mn bordje ‘WELLINGTON!’ geschreven, wat eigenlijk belachelijk ver weg is, maar meteen stopt er al iemand die zegt: “Aaay mate, aaaim gowin to Wellington, you wanna a lift?” haha hopla, helemaal naar Wellington, geen kosten, ik kreeg er zelfs koffie bij! : D
Morgen Alec & Chris, die we nog helemaal uit Vietnam kennen, een bezoekje brengen. Misschien hier nog even rondhangen, Wellington is zoals ik het nu heb gezien leuk, en daarna nog helemaal door naar het zuider eiland.
Ik ben benieuwd wat jou allemaal bezighoudt in het noorden, in ieder geval veel succes met werken, veel plezier samen met Amber & wanneer zie ik je weer? Ik hoor het wel!
Groeten!
Jaring
Ohja voor iedereen met de dringende behoefte om me te bellen: (+64) 0211633015
Ook nieuwe foto's in het fotoalbum!
Leuk van alle reacties, dit keer ook even vraag;
Wat is het wat jullie allemaal bezighoudt?
Maurits bedankt voor je mail, te gek!
(Boansterhim failliet verklaard haha, neee)
xxx
Alvast even een korte reactie. Klinkt alsof het nu allemaal wat relaxter is, wel even fijn na die drukte in Azië, I guess. Het komt wel allemaal opeens heel Westers over in NZ, weer een cultuurshock ;) ?
Fijne dag vandaag, want het is zelfs nog ochtend bij jou. En ik ga nu slapen. Kus
Welterusten,
& sorry dat ik er ineens vandoor was, x!
yow~! cool verslag weer .... ik wil daar ook nog eens rondkijken! Hoorde via interne tamtam van de split-up, hopelijk brengt het gewoon wat goeds.
Wat ik doe? Hier een weekend met de kids alleen omdat Ma Ma Ma Ma Benny met m'n vrouw op pad was naar Vlieland! Naast dat veel bier en computer zeg maar en het weekend is al weer om ;-)
Doe ze daar allemaal de groeten van me en zeg maar dat ik er aan kom :-)
Groetjes, Hans
Te gek dat je nu weer daar bent en gewoon gaat liften! Dat houdt het leven spannend en interessant! Blijf ze vast leggen haha.
En omdat je vraagt hoe het hier gaat:
Mijn leven staat in het teken van stage en een poging tot afstuderen! Ik loop stage bij Vice in Amsterdam, wellicht ken je het wel (www.viceland.com) en mag daar vormgevingsdingen doen. Best leuk, maar stage blijft zwaar zo 5 dagen in de week. Vooral met adviesrapporten enzo!
Je zult het wel herkennen.
Verder heb ik een nieuwe kat! Wat altijd leuk is. En hij heet Gilles en geeft rugmassages.
XX
Benny, gast, een baantje in Auckland kun je vinden op
www.trademe.co.nz
Het is en soort marktplaats.nl van Nieuw-Zeeland, dus klik rechtsonder op Jobs, en dan linksboven Auckland.
En hij rateld elke dag nieuwe baantjes online.
Het ga je goed makker!
En Jaring, niet uit elkaar gaan omdat Benny een meid heb ontmoet hoor, als Hij lastig is schop hem onder zijn klo..en, mag van zijn pappa, haha,
Succes Mannen
In je eentje door Nieuw-Zeeland reizen.... Als dat niet hét leven is!? :D
Geniet ervan he! En blijf schrijven! Zo voelt het net alsof ik ook even op vakantie ben. :) Sorry: cliché, maar wel waar!! Want oh wat ben ik toe aan vakantie :P Ja, het leven hier is niet al te boeiend: stage, stage, stage.. en oja.. stage!
Hey veel plezier!! xx
Hoi Jaring,
Superstoer zeg, dat skydiven!!!
Mooi verhaal weer, echt genieten.
Veel plezier de komende weken!