Afsluiting Azie!
Tijd voor een nieuw verhaal! Eigenlijk was het hier al veel langer tijd voor, maar het is er nu pas van gekomen. We hebben nog veel gezien & meegemaakt de laatste maand in Azie, en eigenlijk willen we allebei wel even verhaaltje typen. Daarom eerst een verhaal van Jaring & een paar dagen later Benny zijn indrukken van Azie.
Daarnaast ook een aantal nieuwe foto’s & nieuwe filmpjes (in de rechterkolom, naast dit verhaal staan allemaal ‘links’ waar op geklikt kan worden, voor filmpjes op youtube). Enn we hopen dat jullie het leuk vinden & een reactie achterlaten!
Jaring!
Daar reden we dan, trots als koningen, allebei op onze inmiddels vertrouwde russische motor over de grote snelweg rechtstreeks naar het hart van Ho Chi Minh City.
Iets wat in realiteit misschien minder glorieus was dan zoals ik het op dit moment laat klinken en waarschijnlijk zelfs minder dan dat ik had gehoopt. Want Ho Chi Minh is een chaos van roekeloos verkeer, uitlaatgassen en algemene disorientatie. Maar ik was er erg blij mee, blij met het feit dat we het hadden gehaald, zonder kleerscheuren, en in mijn achterhoofd het feit dat ik vanaf nu met recht mag zeggen; ik had een motor in Vietnam.
De dagen daarop volgend stonden in het teken van Ho Chi Minh City verkennen, motors verkopen & een hoop nieuwe mensen leren kennen. Ho Chi Minh is oke, niks mis mee, al waren we naar een week wel aan toe om weg te gaan.
We hebben een goedkope vlucht naar Bangkok gepakt. In Bangkok op een goede ochtend ook nog een oud collega van British American Tobacco opgezocht (Hallo Seijer!) En een goede vriendin van Benny wachtte op ons in het zuiden van Thailand dus zijn we na 2 dagen Bangkok naar het paradijselijke Koh Phangan gegaan, een eiland onderin Thailand. Hier zijn we een week gebleven. Met scooters het hele eiland afgereden, wat in ieder geval voor mij niet tot verwondingen heeft geleid. Veel genoten van het strand en de nachtelijke feesten die op het strand werden gegeven.
Na een week op het eiland kwam het idee om ook nog maar even in Maleisie te kijken. Met z’n vieren hebben we een bus gepakt naar George town, in het noorden van Maleisie.
Maleisie doet een beetje aan als Nederland, of beter nog zoals iemand zei; Maleisie weet nog niet helemaal zeker wat het nou is; Westers?, Aziatisch?, Indisch?. Een mix van een samenleving, toch wel erg leuk. Na een paar dagen wou Benny ook nog graag Indonesie zien, hij met de meiden naar Indonesie gegaan & ik ben op mezelf naar Kuala Lumpur gegaan.
Iets waar ik ook wel even aan toe om even op mezelf te zijn en ik had het erg leuk om in Maleisie rond te kijken.
Vooral mijn fluitspelende & trommelende, voor geld op straat(omdat al zijn geld gestolen was in Bangkok) Japanse kameraad; Yasuke, was leuk gezelschap. Als ik ooit nog eens naar Japan ga, heb ik daar nu ook al een plek om te slapen haha.
Na 3 dagen Benny weer teruggevonden op het vliegveld in Kuala Lumpur. Hierna volgden veeel uren wachten op het vliegveld en weinig slaap. We hadden een goedkope vlucht van Kuala Lumpur naar HongKong en na 9 uur wachten op het vliegveld in HongKong eindelijk ook onze vlucht die ons helemaal naar Auckland Nieuw Zeeland heeft gebracht. We zijn dus nu sinds 2 dagen goed aangekomen in Nieuw Zeeland! Maar hierover volgende keer meer.
Dat was in het algemeen het laatste gedeelte van onze reis in Azie. Daarnaast natuurlijk ook veel korte eh anekdotes meegemaakt; het hoogste kantoorgebouw in de wereld (petronas towers) beklommen, grotten met vleermuizen en apen gezien, mn hand in een stopcontact gestopt (ho!) motors verkocht (alhoewel niet zonder gelazer, maar wel voor een goede prijs), een winkelcentrum gezien zo groot dat er een heel pretpark in pastte (inclusief achtbaan!) veel gezwommen, bruin geworden & genoten van het mooie weer, insecten gegeten (kevers, mieren, sprinkhanen) haha & black moon party meegemaakt op het strand van Koh Phanang!
Terugblik!
Nu, na tweeeneenhalve maand Azie, veel verschillende landen, veel meegemaakt, en nog meer gezien, ben ik blij dat ik in dit deel van de wereld ben geweest. Leven in dit continent is op veel manieren gewoonweg anders. Het heeft ook zeker een indruk gemaakt. Waarden als respect, geloof en accepteren wat het leven je geeft, heersen.
Soms had ik het gevoel dat we door de tijd aan het reizen waren, op sommige plaatsen in de wereld is het leven gewoon veel simpeler terwijl een aantal honderd kilometer verderop steden zijn die zelfs nog voorlopen op wat we in Nederland gewend zijn. Op momenten ook confronterend, bijvoorbeeld mannen, zo oud als je bloedeigen vader, prullenbakken te zien doorzoeken op zoek naar restjes eten die mensen hebben weggegooid, anderen bedelend op straat, weer anderen achter de toonbank van een winkel diep verstopt in het winkelcentrum waar over het hele jaar genomen misschien niet meer dan een handjevol mensen iets kopen. Je vraagt je af hoe leuk hun leven is t.o.v. onze westerse standaard..
Toch ook veel vriendelijkheid, vindinrijkheid en over het algemeen trots meegemaakt. Op een zekere manier brengt dit het leven dat we in Nederland hebben in perspectief, we hebben het namelijk erg goed.
Tot slot ben ik er voor mezelf ook achtergekomen dat veel dingen die je van jezelf niet eens verwacht dat je die gaat doen, toch erg de moeite waard kunnen zijn. En daarna is het ook iets van jezelf. En alles is in de wereld ook mogelijk (In Cambodja is het zelfs mogelijk om met een rakettenwerper een koe op te blazen!! als je maar genoeg betaald..) Ik vind het ook leuk om te zien hoe mensen leven hier & ik probeer met veel inlevingsvermogen te begrijpen hoe mensen hier tegen hun leven aankijken.
Dat was het wel zo ongeveer!
Jaring
Dan kun je nu wel weer naar huis toe eh?
Of veel plezier in Nieuw Zeeland!
X
PS hier is het nog steeds koud, maar de vogeltjes beginnen te fluiten
Tja Jaring en Benny... Dit verhaal geeft nu precies weer, waarom je straks eenmaal terug in Nederland, die westerse idioten aan kan kijken met ogen vol ongeloof... Respect, geloof en acceptatie van de inhoud van je leven... Dat valt straks in Nederland waarschijnlijk weer even tegen, maar het ervaren van andere culturen brengt je een stuk rijkdom en innerlijke rust, wat je in Nederland nooit zal vinden en dat is heel waardevol. Beetje zen dus... ;-)
Geniet van het volgende schitterende werelddeel en keep it save! We kijken weer uit naar de volgende berichten! Veel liefs en groetjes uit Gauw!
doeiiiiiiiiiiii
dikke brasa, Anneke
Hee mooi dat alles goed gaat. Wat kan je dingen goed verwoorden Jaring! Ben ook benieuwd naar de eh anekdotes bij een pint :-)
Rock on!
Hans
Ey Jaring en Benny!
Weer een leuk verhaaltje joh. Ik probeer me een beetje in te denken of het met de Lesotho tour te vergelijken is, maar volgens mij is alles wat wij daar hebben gedaan niets vergeleken met wat jullie nu doen! Het klinkt echt allemaal zooo gaaf!
Mooi dat jullie Azie uit zijn met een goed gevoel. En ik wens jullie heeel veel plezier en misschien wel succes in het volgende continent!
Have fun dudes, take care! :coolpeace: ;)
Groetjes!
Goed verhaal Jaring!
Goed dat je je eigen indrukken op jouw manier verwerkt.
Jullie maken heel veel mee, effe rust in Nieuw Zeeland ook lekker?
Toch geweldig om dingen mee te maken die je zelf niet had gedacht!! Ruikt naar Benny hahaha!
Hou het goed samen en af en toe apart kan ook toch?
Groetjes, Oma Hoi
Mooi verwoorde terugblik. Wereldreizen verbreed je wereldbeeld zo te zien letterlijk en figuurlijk :).
Veel plezier in het land van de kiwi.
x
mooi weer, lange dagen.
laat je niet gek maken door zuurpruimen.
Je weet zelluf: Nederland is ook best een top-land.
I kan not understand dutch
Ha Jario en Benny
Fijn dat jullie Nieuw Zeeland zijn aangekomen! Mooi verhaal, goed om te horen dat jullie reis indruk maakt en dat het een gedenkwaardige herrinnering voor de rest van je leven aan het worden is.
Geniet ook van Nieuw Zeeland, vooral om de volgens mij wonderschone natuur.
groetjes, uit miezerig-weer Nederland,
JW en Anneke
Leuk verhaal weer........jullie maken er echt een mooie reis van op deze manier. Waar is jouw verhaal Benny?
Succes de komende weken weer!!
Wat weer een mooi verhaal, leuk om zo een beetje mee te reizen. En de foto's, prachtig hoor!
Geniet nog jullie en een goede reis, groetjes,
elly mars
hoi, jaring en benny mooi dat jullie goed in nieuw zeeland zijn aangekomen.bedankt voor het goede reisverslag over azie en ik hoop dat jullie een leuke tijd krijgen op dat verre continent groeten uit tersoal
Jaring!! Je kan dingen echt goed onder woorden brengen. Ik heb genoten van je verhaaltje en ondertussen nog wat levenswijsheden meegepikt. Respect, geloof en accepteren wat het leven je te bieden heeft. Ik zal het proberen. Veel liefs uit Nederland.
&nóg meer liefs uit Guatemala (:! Leuk verhaal en mooie foto´s, de filmpjes heb ik helaas nog niet kunnen bekijken maar dat komt nog! Vergeet niet af en toe in een hangmat te liggen met een vruchtencocktail(enVodka), jullie hebben echt in een hele korte tijd al superveel gezien en gedaan! Blijf vooral genieten en terugblikken¡¡¡¡ Muchos besos vanuit centro america!
Uit dit bijzondere verhaal blijkt wel hoe bijzonder de schrijver ervan is.
: )
Erg leerzaam en mooi verhaal :-)
Hey Jaring!
Onvoorstelbaar wat jij allemaal meemaakt, zoveel indrukken, je komt terug als een ander mens! Door jouw verhalen wordt mijn drang om ook zelf snel op wereldreis te gaan nog veel groter!Het klinkt echt super allemaal. Geniet er nog lekker van!!
xx Janet
Hey Jaring,
Prachtig verhaal, fantastisch verwoord!
Aan de verhalen van jullie beiden is te merken dat Azie veel impact heeft gehad, op allerlei vlakken.
Geniet ook hiervan jongens, alles is altijd ergens goed voor.
Liefs
Hoi Jaring
Wat een mooi verhaal Jaring! Je doet daar veel indrukken op, hoe ze in andere landen leven! Jullie hebben echt al heel veel gezien en meegemaakt!
Ben erg benieuwd hoe jullie het in Nieuw-Zeeland gaan hebben.
Blijf genieten.
Dikke knuffel van mem!